Parfum de primavara

Care este floarea ta preferata? Asta este o intrebare pe care un florist o aude de foarte multe ori, si oamenii care o pun devin putin suspiciosi cand le spun, ca nu am o floare preferata. Dar acesta este adevarul! Nu am o floare preferata pentru ca iubesc absolut toate florile. Pot spune ca ma bucur mai mult atunci cand lucrez cu flori care imi incanta si mirosul, nu doar vazul. Si, poate datorita faptului ca nu sunt cel mai mare fan al frigului si al iernii (lasand la o parte perioada colorata a Craciunului), florile de primavara au un loc aparte in imaginatia mea. Nu le prefer in detrimentul altor flori, dar prospetimea lor, parfumul zambilelor, al narciselor, al lacramioarelor, si mai tarziu al bujorilor, adaugate la gingasia lor, ma fac sa fiu mai creativ atunci cand le folosesc.

In plus, florile de primavara au si povesti foarte interesante, pe care imi face oricand placere sa le citesc si sa le spun mai departe. Stiai, spre exemplu, ca bujorul este originar din Asia, iar denumirea chinezeasca pentru bujor este „Sho yo“, care se traduce ca „cel mai frumos“? Sau ca Ziua Mondiala a Zambilei este 7 martie si ca exista peste 30 de specii diferite de zambile? Sau ca lalelele, originare din muntii Himalaya, au ajuns in Europa prin Turcia si abia pe la 1600 au devenit populare in Olanda? Poate le vei privi un pic altfel, acum, ca stii acest detaliu despre lunga lor calatorie pana aici. In plus, cuvantul „tulip“ ( lalea in engleza ) isi are originea in cuvantul „turban“. Exista peste o suta de soiuri de ghiocei, iar soiul Galanthus Reginae-Olgae infloreste toamna si nu primavara. Atunci cand primesti un buchet, e parca mai placut sa stii cate ceva despre minunatele flori care il alcatuiesc.

Da, buchetele cu flori de primavara sunt absolut minunate. Iar in plus, in luna Martie le oferim tuturor femeilor din viata noastra. Ma bucur nespus cand vad de 1 si 8 Martie femei cu flori in mana. M-as bucura si mai tare sa vad asta mai des si in restul anului. Daruiti flori! Este cel mai simplu si cel mai frumos gest pe care putem sa il facem, indiferent ca dorim sa spunem „Multumesc“, „Felicitari“ sau „Te iubesc“.

Cu dragoste si pasiune,

Dhaniel

Share on Facebook

Alte articole

Locul in care ne declaram iubirea infinita pentru flori si oameni

purpleflowers.ro

Tot ce avem noi mai bun si mai fain de aratat lumii e pe Instagram.

purpleflowers.ro
Urmareste-ne
Favorite Notificari contul meu 0 cos